Rocky

Vi hade ett stort behov av ett keldjur trots att hälften av familjen har hundallergi. Vi hade utrett alla icke-allergena alternativ, börjande från akvarium, men inget av dem verkade passa oss. Slutligen stötte vi på nätet på en artikel om Paula, Stefan och deras hundar. Deras historia lät otrolig och gav oss hopp. Dessutom verkade Australian Labradoodle vara just den rätta rasen för oss.

Vår hund Rocky är mild, kärleksfull och människovänlig till sitt lynne. Rocky lär sig lätt nya saker och älskar människor. Artfränderna intresserar inte alls lika mycket, med undantag av några goda hundkompisar. Rocky är så mycket mera än vad vi hade vågat hoppas på. Mina egna tidigare erfarenheter av hundar härrör sig från barndomshemmets blandrashundar, som belastades av både jakt- och vakthunds instinkter. Rocky har inga sådana utan han är en utmärkt familjehund och vän.

Rocky har tillfört enormt mycket glädje till vårt liv och nya bekantskaper i hundkretsar.Rocky sköterr om att mamman i familjen får motion, är sällskap åt husse då han distansarbetar och tar ansvar för tonåringarnas behov av kramar. Vi upplever att det här var just den hund vår familj behövde.

Australianlabradoodlen är ett otroligt bra val som sällskaps- och familjehund. Hunden, som är intelligent och har lätt att lära sig, har kapacitet till vad som helst, så det är helt fast i en själv vad man vill fostra den till. Australian labradoodle är ett bra alternativ för hundallergiker. Förutom lindriga symtom under valptiden har vår familj nu levt tillsammans med Rocky utan allergiska reaktioner redan i fyra år.

Vi tackar uppfödarna för att vi fått en frisk och glad hund  med gott lynne till vår familj.

Till familjen hör två vuxna, två tonåriga barn och hunden Rocky.