Nelle

I februari fick Mervis och Vesas familj en ny medlem. Veteterriern Ponzon fick Australian labradoodlevalpen  Nelle som kompis. Familjen Starck hade blivit vana att ha två hundar , så Nelle lHittade genast sin plats i familjken.

”Nelle är en förtjusande personlighet. Glad, livlig och framför allt mjuk, säger Mervi.

Australianlabradoodlarna oär aktiva hundar, vilket passar familjen Starck utmärkt. Mervi planerar att göra en terapihund av Nelle och Vesa igen vill ha henne som orienterarkompis. En hund som kommer bra överens med människor begränsar, enligt dem, inte livet utan öppnar det.

”Det är härligt, när man utan bekymmer kan ta hunden med på restauranger och caféer. Att resa utomlands kan vara besvärligare. Om man sysslar med det lönar det sig att överväga om man alls ska skaffa en hund”, tycker Mervi och Vesa.

Förutom att Nelle kommer bra överens med människor kommer hon också bra överens med andra hundar. Familjens hundgamling Ponzo orkar också ännu leka med valpen, fastän han som terrier ibland kan vara ganska ettrig.

Familjen Starcks dröm är att skaffa en till Australian labradoodleunder de närmaste åren. Mervi har blivit speciellt förtjust i  Nelles gräddfärgade fleecepäls och skulle vilja att den andra valpen har en likadan päls.

”Men alla slags lurviga kompisar duger nog i alla fall, för det viktigaste är i ändå lynnet, skrattar  Mervi.

Till familjen hör mamma, pappa, två döttrar och hundarna Ponzo och Nelle.