Milo

Efter att vi länge drömt om och önskat oss en Australian Labradoodle flyttade en in hos oss. Min sambo är astmatiker och allergisk för hundar. Ända sedan vi båda var små har vi båda velat ha hund i familjen och tack vare den här rasen kunde vår dröm gå i uppfyllelse.Rasens lynne och lämplighet för en familj med allergier var grunde för vårt val av hund. Vi var sålda första gången vi träffade en Australian labradoodle och efter det blev det aldrig fråga om någon annan ras.

Vår hund Milo (Sessan’s Frank) motsvarade alla våra förväntningar och önskningar. Hos oss bor en intelligent, vänlig, mjuk, öppen och läraktig och social hund. Miloa beskrivs också ofta som en liten nallebjörn och som kolugn. Han är lycklig och glad för varje möte med både nya människor och hundar. Milo hälsar alla välkomna med sitt fina skall som är hans kännetecken!

Milo har tillfört både gemensamma aktiviteter, utomhusvistelse och nya hobbyer till vardagen i vår familjs. Milo har inte på något sätt begränsat vårt liv utan vi har fått uppleva nya äventyr tillsammans med honom. Han anpassar sig var som helst och njuter av nya vyer och möten. Tack vare Milo har också vi upplevt många nya fina möten och fått vänner bland andra Australian labradoodle-ägare.  Vi känner att vi tillhör den stora ALD-familjen.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att det lönar sig att bekanta sig med rasen och uppfödarna. För oss var det viktigt att hitta en uppfödare, som delade våra principer kring uppfödningen. Det lönar sig att dra nytta av kötiden till att bekanta sig med rasen,  till att förbereda sig för förändringarna i vardagen som en valp föranleder och till att göra upp familjens gemensamma spelregler redan innan valpen flyttar in.

Många familjer låter gärna den som är intressar av rasen komma bekanta sig med den egna Australian labradoodlen och berättar också gärna mera för den som  drömmer om rasen. Varje hund är ju en egen individ och genom att har träffat flere av samma ras  förvissar ni er om att det  här är den rätta rasen för just er. För allergifamiljer lönar det sig absolut att testa om man får allergisymtom i sällskap av en vuxen ALD.Drömmar kan besannas!

Till uppfödarna vill vi rikta ett så stort tack man bara kan uttrycka. Milo höjde vår livskvalitet och allt det jobb ni gör med valparna innan de överlåts är alldeles fantastiskt och beundransvärt.  Valpen kommer med öppet sinne färdig för nya äventyr och full av kärlek. Av sin uppfödare har han fått närhet och färdigheter att träda in i livet hos sin nya familj. Man kan inte annat än beundra ert fina arbete. Ni är ärliga och professionella.Ni talar om saker med deras rätta namn och tänker alltid i första hand på hundarnas och valparnas bästa. Ni är guld värda!P

Till familjen hör två vuxna och Milo 3 år.