Sessan's ald

Vi föder upp äkta och ursprunliga Australian labradoodlar som familjemedlemmar. Hundens hälsa, goda lynne och allergivänlighet är ledstjärnan för vår uppfödning.

En trofast familje- och hobbyhund

Sessan’s ald – Australian labradoodle – är en teddybjörnslik och sällskaplig hund. Den charmar dig med sitt utseende och sitt tjänstvilliga lynne. Andra centrala drag är att den är glad, energisk och barnvänlig.

Läs mer

En Australian Labradoodle är lätt att skola och passar bra som familjens första hund, men den lämpar sig också utmärkt som assistent- och terapihund. Rasen är frisk, långlivad och mycket människovänlig.

En Australian labradoodle fäller inte hår och är därför också ett lämpligt alternativ för många som lider av allergi.

Australien labradoodle har förädlats fram genom att man korsat olika raser. Trots att rasen är rätt ny har utvecklingen skett kontrollerat och noggrant reglerat, så att rasen har sina egna  egenskaper, som är lätta att identifiera och förutsäga.

Australien labradoodle är inte det samma som labradoodle, som är en korsning mellan en labrador retriever och en pudel. Hos en labradoodle förenas bägge rasernas egenskaper, vilket kan ge ett brokigt utfall av egenskaper, som är svåra att förutsäga, i senare generationer.

Då det gäller Australian labradoodlen har man uppnått de önskade egenskaperna genom att kombinera labradoodlen med cockerspaniel och irländsk vattenspaniel. Nuförtiden föder man främst upp Australian labradoodlar genom att kombinera individer från släkter som i flere generationer varit Australian labradoodlar med varandra.

En hund som lär sig snabbt och som passar allergiker

Den australiensiska labradoodlen utvecklades för att skapa en sund ras som  passar allergiker och astmatiker och som också har ledarhundsegenskaper. Den är utmärkt som assistent- och terapihund och lär sig snabbt sina uppgifter.

Läs mer

Av den här anledningen är den ett utmärkt val också som första hund. Rasen är livlig vänlig och barnkär.

En Australian Labradoodle trivs tillsammans med sina människor och deltar gärna i alla sysslor och således en utmärkt familjehund. Rasen kräver mycket motion och intressant sysselsättning.

Många som har en Australian labradoodle tycker att det bästa är att rasen lämpar sig för många familjer med allergier, för att den inte fäller hår. Många allergiker har klarat av att leva helt utan symtom tillsammans med sin egen vovve. Om du vill ha mera information, svarar vi på Sessan’s ald.

En frisk hund från en registrerad uppfödare

Då du vill skaffa en Australian Labradoodle eller vill veta mera om rasen och uppfödningen av den, så ta kontakt med oss på  Sessan’s ald. Från oss får du en äkta Australian labradoodle-valp, som är fostrad som en familjemedlem.

Läs mer

Rasen har snabbt ökat i popularitet bland hundägarna. Detta har tyvärr också medfört vissa tråkiga biverkningar, då en del försökt sig på att med valpkullar av självuppfunna blandraskorsningar dra nytta av Australian labradoodlens goda rykte.

Australian labradoodle är dock inte en slumpmässig blandning av pudlar och labradorer utan en egen ras.Därför kan man inte skaffa en äkta Australian labradoodle med sina fina egenskaper på försäljningssidorna på internet utan från en uppfödare, som kan bevisa hundens ursprung. En äkta Australian labradoodle har en stamtavla som sträcker sig ända till ursprungshundarna.

Sessan’s ald är en uppfödare, som är registrerad medlem i ALAEU och WALA. Då du skaffar en valp via oss, kan du vara säker på att får en med både de rätta rasegenskaperna och utseendet – en äkta Australian labradoodle.

På grund av stor efterfrågan har vi en lång kö för att få en valp. Väntetiden är i alla fall inte lång i förhållande till den glädje och gamman din egen hund kommer att skänka dig i många år framöver.

Tiedotteet

13.4.2023

Vår valpkö är nu stängd.

13.2.2023

Vår valpkö är nu öppen! Vi tar emot nya familjer inför höst-/vintersäsongen 2023-24, tag kontakt via mejl så diskuterar vi mer!

25.8.2021

Valplinjen stängd. Tack för att du kontaktade oss så återkommer vi till dig under de kommande dagarna.

Med sikte på en lycklig hund!

Puppy Culture metoden inom avel erbjuder en balanserad valptid.

Sessans ALD använder sig av Puppy Culture metoden på grund av att den stöder tillväxten och utvecklingen optimalt och ger bästa förutsättningarna för valparna. Vi använder även Bio Sensor programmet för att stöda och utveckla hundens nervsystem på bästa sätt.

Läs mer

 

Följ oss på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons