Kaneli, Manteli och Misteli

Vi beslöt att skaffa en Australian labradoodle, för att den kändes som en möjlighet också för allergiker. Efter att vi fått den första valpen tyckte vi att den behövde få sällskap, så vi skaffade en valp till och sedan ytterligare en. Nu har vi då de tre kryddflickorna; Kaneli 3,5år,  Manteli 2,5 år ja Misteli 1,5år.

Till lynnet är våra hundar mycket sociala. De kan läsa av oss och lever med i glädje och sorg. Deras vilja att vara till lags är stark och därför går det lätt att lära sig nya saker.

Kryddflickorna har tillfört fart och nya hobbyn i vårt liv. De är mycket aktiva och kan berätta då de tycker att de har tråkigt. Varje vecka tränar vi ”Rallitoko”, som kräver koncentration av både hundar och ägare. Eftersom alla tre tycker om att använda sina nosar och luktsinne har vi lärt oss leta efter kantareller och tryffel. Höstens svamputfärder är det bästa hundarna vet.

Till dem som drömmer om en hund vill jag säga att det lönar sig att använda den längre väntetiden på valpen till att klargöra för sig själv vad man vill göra med hunden. En Australian Labradoodle är en aktiv hund, som tillför mycket glädjeoch belönar en rikligt då den får komma med till nya platser och på nya äventyr.

Sessan’s värdegrund, engagemang och sättet på vilket man förbereder och överför valparna till sina nya ägare är beundransvärt. Valparna får en fin grund för sitt liv och ägarna en ordentlig dos kunskap och självförtroende som hundägare.

I familjekretsen har min man och jag sex vuxna barn med partners och sammanlagt 13 barnbarn.