Elmo

Den som är skyldig till att Elmo kom till oss, är nog vår sons sambos hund Remu, som är av samma ras. Denna hundherre värmde våra hjärtan varje gång han kom på besök och gav oss hundfeber.

Vi gick med i Sessans ALD:s Facebook-grupp och snart stod vi i kö för vår första lurviga vän. Elmo är lite blyg, tidvis försiktig, men kommer bra överens med både människor och hundar. Elmo älskar att simma och att bada bastu. Mjukisdjur, gurka och bär är hans stora svagheter. Ibland tror vi att Elmo glömmer att han är en hund. Å andra sidan är det nog det samma med oss, speciellt då han ser på sitt favoritprogram naturprogrammet Avara luonto, tillsammans med oss.

Elmo deltar i alla våra vardagliga sysslor, som städning och kviströjning vid stugan. Elmo är en fullvärdig familjemedlem. Den ordlösa förståelse, närvaro och tröst han ger oss är oersättlig. Elmos öppna livsglädje och tidvis fartfyllda lek tillför glädje i vardagen.

Den som drömmer om en hund ska tänka på en hund som passar in i ens livstil och på att hunden alltid behöver människan nära sig.

Varmt tack till Paula och Stefu för det uppfödararbete de gör med hela hjärtat med. Deras val av lämplig valp till vår familj träffade mitt i prick. Vi fick bekanta oss med och se hundarna i sin vardag i deras hem. Dessutom fick vi de råd vi behövde för uppfostra Elmo till en bra hund.

Till familjen hör mamma, pappa, en vuxen dotter och två utflyttade barn med partners.