Efter att vi länge drömt om och önskat oss en Australian Labradoodle flyttade en in hos oss. Min sambo är astmatiker och allergisk för hundar. Ända sedan vi båda var små har vi båda velat ha hund i familjen och tack vare den här rasen kunde vår dröm gå i uppfyllelse.Rasens lynne och lämplighet för en familj med allergier var grunde för vårt val av hund. Vi var sålda första gången vi träffade en Australian labradoodle och efter det blev det aldrig fråga om någon annan ras.

Vår hund Milo (Sessan’s Frank) motsvarade alla våra förväntningar och önskningar. Hos oss bor en intelligent, vänlig, mjuk, öppen och läraktig och social hund. Miloa beskrivs också ofta som en liten nallebjörn och som kolugn. Han är lycklig och glad för varje möte med både nya människor och hundar. Milo hälsar alla välkomna med sitt fina skall som är hans kännetecken!

Milo har tillfört både gemensamma aktiviteter, utomhusvistelse och nya hobbyer till vardagen i vår familjs. Milo har inte på något sätt begränsat vårt liv utan vi har fått uppleva nya äventyr tillsammans med honom. Han anpassar sig var som helst och njuter av nya vyer och möten. Tack vare Milo har också vi upplevt många nya fina möten och fått vänner bland andra Australian labradoodle-ägare.  Vi känner att vi tillhör den stora ALD-familjen.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att det lönar sig att bekanta sig med rasen och uppfödarna. För oss var det viktigt att hitta en uppfödare, som delade våra principer kring uppfödningen. Det lönar sig att dra nytta av kötiden till att bekanta sig med rasen,  till att förbereda sig för förändringarna i vardagen som en valp föranleder och till att göra upp familjens gemensamma spelregler redan innan valpen flyttar in.

Många familjer låter gärna den som är intressar av rasen komma bekanta sig med den egna Australian labradoodlen och berättar också gärna mera för den som  drömmer om rasen. Varje hund är ju en egen individ och genom att har träffat flere av samma ras  förvissar ni er om att det  här är den rätta rasen för just er. För allergifamiljer lönar det sig absolut att testa om man får allergisymtom i sällskap av en vuxen ALD.Drömmar kan besannas!

Till uppfödarna vill vi rikta ett så stort tack man bara kan uttrycka. Milo höjde vår livskvalitet och allt det jobb ni gör med valparna innan de överlåts är alldeles fantastiskt och beundransvärt.  Valpen kommer med öppet sinne färdig för nya äventyr och full av kärlek. Av sin uppfödare har han fått närhet och färdigheter att träda in i livet hos sin nya familj. Man kan inte annat än beundra ert fina arbete. Ni är ärliga och professionella.Ni talar om saker med deras rätta namn och tänker alltid i första hand på hundarnas och valparnas bästa. Ni är guld värda!P

Till familjen hör två vuxna och Milo 3 år.

Vi sökte en ras som var lämplig för en familj med allergi och astma, då vi stötte på  Australian labradoodlen. Sedan var vi fast. Elmo är allt vad vi kunde önska oss: snäll, människor, lydig, läraktig och precis som vi tycker han om att röra på sig.

Elmo har tillfört glädje, energi och och många nya bekantskaper till vårt liv.

Till den som drömmer om en hund vill vi säga att det lönar sig att vänta på något gott! Vi väntade ungefär ett halvt år på Elmo. Tiden kändes då lång, men så här efteråt tänkt så var den just lämplig. Vi hann bekanta oss noggrant med rasen och anskaffa det som en valp behöver. Vi var verkligen färdiga för Elmos ankomst, då vi fick hämta hem vårt lilla gullegryn.

Paula och Stefan är de bästa tänkbara uppfödarna och gör ett otroligt fint arbete. Vi har alltid fått hjälp och råd då vi har behövt det. Elmo är placeringshund hos oss, så samarbetet med uppfödarna är verkligen viktigt. Vi hittade genast vår gemensamma linje med Paula och Stefan och samarbetet har varit okomplicerat och öppet. Stort tack!

Till familjen hör föräldrar, fyra utflyttade barne och ALD:n Elmo

Vi beslöt att skaffa en Australian labradoodle, för att den kändes som en möjlighet också för allergiker. Efter att vi fått den första valpen tyckte vi att den behövde få sällskap, så vi skaffade en valp till och sedan ytterligare en. Nu har vi då de tre kryddflickorna; Kaneli 3,5år,  Manteli 2,5 år ja Misteli 1,5år.

Till lynnet är våra hundar mycket sociala. De kan läsa av oss och lever med i glädje och sorg. Deras vilja att vara till lags är stark och därför går det lätt att lära sig nya saker.

Kryddflickorna har tillfört fart och nya hobbyn i vårt liv. De är mycket aktiva och kan berätta då de tycker att de har tråkigt. Varje vecka tränar vi ”Rallitoko”, som kräver koncentration av både hundar och ägare. Eftersom alla tre tycker om att använda sina nosar och luktsinne har vi lärt oss leta efter kantareller och tryffel. Höstens svamputfärder är det bästa hundarna vet.

Till dem som drömmer om en hund vill jag säga att det lönar sig att använda den längre väntetiden på valpen till att klargöra för sig själv vad man vill göra med hunden. En Australian Labradoodle är en aktiv hund, som tillför mycket glädjeoch belönar en rikligt då den får komma med till nya platser och på nya äventyr.

Sessan’s värdegrund, engagemang och sättet på vilket man förbereder och överför valparna till sina nya ägare är beundransvärt. Valparna får en fin grund för sitt liv och ägarna en ordentlig dos kunskap och självförtroende som hundägare.

I familjekretsen har min man och jag sex vuxna barn med partners och sammanlagt 13 barnbarn.

Australianlabradoodle sopii sekä ensimmäiseksi koiraksi että lapsiperheeseen. Rodun ihana luonne yhdessä allergiaystävällisyyden kanssa vaikuttivat päätökseemme valita australianlabradoodle perheeseemme.

Elmo (Sessan’s Hilivinksis) on luonteeltaan utelias, rohkea, aktiivinen ja sosiaalinen ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Elmo haluaa aina olla mukana perheen touhuissa. Elmon kanssa oleminen on vastannut odotuksiamme, ja jopa ylittänyt ne.

Elmo on tuonut elämäämme paljon iloa, uusia ystäviä ja koirakavereita, paljon ulkoilua, Nose Work- harrastuksen, ja vaikka mitä muuta.

Koirasta haaveilevalle haluaisimme kertoa, että koiran kanssa eläminen antaa todella paljon iloa elämäänne. Täytyy kuitenkin tiedostaa, että koira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, turkin hoitoa ja muuta huolenpitoa. Tämän kun muistaa ja on valmis huolehtimaan koiran tarpeista sen elämän ajan, on edessänne ihania koiravuosia.

Kasvattajalle haluaisin lähettää lämpöiset kiitokset! Meidän Elmo on ihan mahtava pakkaus. Allergiaoireita meille ei ole Elmosta tullut. Onneksi löysimme teidät ja saimme Elmon! Emme vaihtaisi hetkiä Elmon kanssa mihinkään.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, teini-ikäiset pojat, sekä viisivuotias koiramme Elmo.

I februari fick Mervis och Vesas familj en ny medlem. Veteterriern Ponzon fick Australian labradoodlevalpen  Nelle som kompis. Familjen Starck hade blivit vana att ha två hundar , så Nelle lHittade genast sin plats i familjken.

”Nelle är en förtjusande personlighet. Glad, livlig och framför allt mjuk, säger Mervi.

Australianlabradoodlarna oär aktiva hundar, vilket passar familjen Starck utmärkt. Mervi planerar att göra en terapihund av Nelle och Vesa igen vill ha henne som orienterarkompis. En hund som kommer bra överens med människor begränsar, enligt dem, inte livet utan öppnar det.

”Det är härligt, när man utan bekymmer kan ta hunden med på restauranger och caféer. Att resa utomlands kan vara besvärligare. Om man sysslar med det lönar det sig att överväga om man alls ska skaffa en hund”, tycker Mervi och Vesa.

Förutom att Nelle kommer bra överens med människor kommer hon också bra överens med andra hundar. Familjens hundgamling Ponzo orkar också ännu leka med valpen, fastän han som terrier ibland kan vara ganska ettrig.

Familjen Starcks dröm är att skaffa en till Australian labradoodleunder de närmaste åren. Mervi har blivit speciellt förtjust i  Nelles gräddfärgade fleecepäls och skulle vilja att den andra valpen har en likadan päls.

”Men alla slags lurviga kompisar duger nog i alla fall, för det viktigaste är i ändå lynnet, skrattar  Mervi.

Till familjen hör mamma, pappa, två döttrar och hundarna Ponzo och Nelle.

Vi hade alltid trott att vi på grund av allergi inte kan skaffa en egen hund. Via en vän fick vi höra om Australian labradoodle och for för att bekanta oss med flera olika individer, innan vi vågade ställa oss i valpkö. Så småningom fick vi vår egen Australian labradoodle – Koda.

Koda (Sessans’s Fides) är en pigg och nyfiken lurvig kompis, som inte är rädd för någonting och är allasvän. Vi ärt en rörlig familj som har många hobbyn, så Koda passar bättre än bra i vår flock. Hon är ivrig att komma med vartsomhelst och tycker speciellt om att åka bil. Hon älskar att få snusa på nya dofter och syssla med ett och annat tillsammans med oss. Vi har redan gått ett par valpkurser och en grundkurs i agility. För tillfället går vi en kurs i rally toko för valpar. Koda lär sig snabbt allt nytt och är alltid färdig för nya äventyr.

Koda har tillfört glädje och roliga stunder i vårt liv och gett barnen möjlighet att lära sig ta ansvar för en ny familjemedlem.

Till dem som drömmer om en hund  vill vi säga att det lönar sig att vänta och skynda långsamt. Skaffa inte en hund på stundens ingivelse. Försäkra er om att familjen har tillräckligt med tid för en fyrfotavän. ALD:na kräver mycket intellektuell stimulans och att man gör saker tillsammans.

Vår hälsning till uppfödarna: Varmt tack Paula och Stefan för den här underbara lurviga kompisen! vi är lyckliga över att vi har fått just Koda till vår glädje.

Till vår familj hör mamma, pappa , döttrar på 12 och 14 årsamt Koda 8 mån.

Australian labradoodle var en okänd ras för oss från tidigare. Då vi bekantade oss med rasen, blev vi förutom i allergivänligheten genast förtjusta i dess lynne och utseende. Nu svansar det omkring två Australian laabradoodeart i vår familj.

Våra hundar Hilla ja Myrsky är glada, lydiga och snälla familjehundar. Hundarna är alltid med oss på fritiden och är gärna med på allt vi gör. Hilla har skolats till svamphund, som hittar gula kantareller och trattkantareller i skogen. Myrsky är ännu valp, men på grund av sin smidighet och snabbhet skulle hon passa bra för agility. Båda hundarna älskar vatten och tycker om att simma och åka båt. Vi gillar att vandra och de här hundarna följer fint med på utfärder i skogen. Vi har fått hundar som passar just våra behov! De har tillfört glädje i vårt liv och ytterligare ökat samhörigheten.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att det lönar sig att noggrant stifta bekantskap med rasen och tänka på vilka egenskaper man vill att ens hund ska ha.  Ha tålamod med väntan på och anskaffningen av hunden! Hunden blir en familjemedlem, så det lönar sig att vänta 🙂

Hälsningar till uppfödarna: Ni gör ett gott arbete. Det är lätt att vara i kontakt med er, om man undrar över något som har att göra med hundens hälsa eller fostran. Tack för de här två ullbollarna! ❤

Mvh. Hilla & Myrsky familj

Till familjen hör,  barn på 11 och 15 år  samt hundarna Hilla 2,5 år och Myrsky 8 mån.

Den som är skyldig till att Elmo kom till oss, är nog vår sons sambos hund Remu, som är av samma ras. Denna hundherre värmde våra hjärtan varje gång han kom på besök och gav oss hundfeber.

Vi gick med i Sessans ALD:s Facebook-grupp och snart stod vi i kö för vår första lurviga vän. Elmo är lite blyg, tidvis försiktig, men kommer bra överens med både människor och hundar. Elmo älskar att simma och att bada bastu. Mjukisdjur, gurka och bär är hans stora svagheter. Ibland tror vi att Elmo glömmer att han är en hund. Å andra sidan är det nog det samma med oss, speciellt då han ser på sitt favoritprogram naturprogrammet Avara luonto, tillsammans med oss.

Elmo deltar i alla våra vardagliga sysslor, som städning och kviströjning vid stugan. Elmo är en fullvärdig familjemedlem. Den ordlösa förståelse, närvaro och tröst han ger oss är oersättlig. Elmos öppna livsglädje och tidvis fartfyllda lek tillför glädje i vardagen.

Den som drömmer om en hund ska tänka på en hund som passar in i ens livstil och på att hunden alltid behöver människan nära sig.

Varmt tack till Paula och Stefu för det uppfödararbete de gör med hela hjärtat med. Deras val av lämplig valp till vår familj träffade mitt i prick. Vi fick bekanta oss med och se hundarna i sin vardag i deras hem. Dessutom fick vi de råd vi behövde för uppfostra Elmo till en bra hund.

Till familjen hör mamma, pappa, en vuxen dotter och två utflyttade barn med partners.

Familjens yngsta son har lidit av svår hundfeber i flera år, men på grund av att pappa i familjen lider av allergi så hade vi inte tänkt skaffa någon hund till familjen – det här var före sommaren 2017. takia emme olleet harkinneet koiran hankkimista perheenjäseneksi – ennen kesää 2017. Då såg mamman i familjen en tidningsartikel om Autralian labradoodlen och tankar på en egen hund började dyka upp. Under den påföljande hösten tog vi reda på mera om rasen och träffade några Australian labradoodlar. Besöken förlöpte bra utan några allergiska reaktioner och representanterna för rasen charmade oss med sitt lynne.

Camu (Sessan’s Buffalo Soldier) kom till vår familj våren 2019 och förde med sig mycket glädje och en gränslös kärlek. Camu är en social, nyfiken, tillitsfull och tålmodig morsgris, som vill vara med i allt. HHan älskar långa skogsutfärder, simning, att leka med andra hundar , att bli omkramad och att få olika uppgifter där han får använda näsan. Camu har varit allt det som vi förväntat oss och mera därtill. Det är alltid underbart att komma hem, när en leende svansviftande hundkompis möter en.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att en egen Australian labradoodle är värd att vänta på, också en längre tid.

Till uppfödarna vill vi rikta ett stort tack för ett fantastiskt arbete med hundarna. Av er fick vi mycket värdefull kunskap för valptiden och framför allt en hund som passar vår familj och  som har tagit sin plats  så väl i familjens soffa, dit den inte skulle få komma, som i våra hjärtan.

Till familjen hör mamma, pappa, två pojkar i skolåldern och Camu.

Vi sökte länge en ras som inte skulle vara allergiserande och som inte skulle fälla hår. Vi hittade Australian labradoodlen, som direkt fick våra hjärtan att smälta. Det att vi fick just Toto, kändes för oss som styrt av ödet.

En bättre och underbarare hund kunde vi inte ha fått. Jag jobbar i en smågrupp i högstadiet och Toto är med mig där också. Den älskar sitt jobb över allt annat och eleverna älskar den. Toto är alltid glad. Den är också överraskande lugn för att vara valp, social och anpassningsbar- en fiffig hund! Tidvis trivs den som soffpotatis men är också vid behov livlig och lekfull. Vi är dagligen tacksamma för att Toto är vår hund. Den ger oss så mycket glädje och kärlek. Han var pusselbiten som fattades i vår familj!

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att fastän väntetiden kan vara lång  (i vårt fall 9 mån),så är det värt varje dag. Under den tiden hinner man också grundligt bekanta sig med rasen och den blivande familjemedlemmen.  

Till Paula och Stefan ger vi fulla poäng. De gör allt de kan för sina hundars välmående. De gav heltäckande föreläsningar och introduktion av den nya familjemedlemmen. Då man behöver hjälp får man det snabbt. Tack!❤

Till vår familj hör två vuxna, en 16-årig dotter och hunden Toto.