Pirkko

En Australian Labradoodle har lätt att lära sig. Den är glad  och social joch det avgjorde mitt val av ras. Hundens utseende är också förtjusande. Jag är själv inte allergisk, men rasens allergivänlighet var inte heller alls illa, för nu kan också vänner med allergi tryggt komma på besök!

Pirkko (Sessan’s Cucci) är lite skygg och försiktig , men ändå mycket social. Vi har fått många båder hund- och människovänner här i grannskapet och på våra promenader. Det har varit glädjande att märka hur fint och väl till situationen anpassat som Pirkko bemöter t.ex en hund som är känd för att vara lite vresig, en känslig valp eller en hund av helt annan storlek än vad hon själv är. Möjliga spänningar mellan hundarna försvinner förunderligt bra! Den här egenskapen överraskade positivt, i övrigt motsvarade rasen mina förväntningar

Pirkko har förutom glädje och lycka också tillförtnya saker i mitt liv. Lydnadsträningens övningar finns så i ryggmärgen att Pirkko ha lärt sig väsentliga färdigheter, men via glädjen! Nog är det också trevligt att ha en sådan här mjuk och lurvig kompis att kela med i soffan.

Den här rasen duger till mycket. Den fungerar utmärkt för olika hobbyer, men passar också bra bara som sällskapshund. Den behöver naturligtvis stimulans som andra raser. Man behöver inte vara rädd för skötseln av pälsen! Ibland är det Fiskarssaxen som gäller och ibland använder vi maskin.Under den ibland lite toviga pälsen hittar man i alla fall alltid samma glada doodle.

Jag har varit mycket nöjd med uppfödarna. Med värme önskar jag dem krafter att arbeta med den här fina rasen.

Till familjen hör hunden Pirkko och hennes matte.