Iggy

Familjens pappas allergi och mammas allt svårare hundfeber verkade som en ekvation omöjlig att lösa. Då vi ofta träffade uppfödarens hund, som bor i samma kvarter, och blev bekanta med rasens egenskaper, så förstärktes tanken på en egen Australian labradoodle.

Vi hade hört allmänt om den här hundens goda lynne, men vi blev ändå positivt överraskade. Iggy är en lugn och aktiv hund i samma paket. Dessutom är han mycket människovänlig, säll, klok och lär sig snabbt – en förtjusande personlighet helt enkelt!

Iggy har tillfört mycket glädje och fart till vårt liv. Flickorna har fått lagom ansvar och hela familjen något att göra tillsammans. Hon har också fört oss närmare varandra. Ibland har Iggy också spritt glädje bland barnen med särskilda behov på Emmis arbetsplats.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att hunden behöver tillräckligt med trevligt att syssla med, så att den får utlopp för sin energi på ett positivt sätt. Med den här rasen kan man syssla med vad som helst!  De älskar att leka med andra hundar. På många orter ordnas populära träffar för hundar av samma ras. Väntetiden på en egen valp kan kännas lång, men den ger en bra möjlighet till förberedelser för den nya vardagen med hund.

Av uppfödaren har vi fått råd mycket snabbt. Vi har följt med uppfödarens vardag på nära håll och sett att det gör sitt jobb med hela hjärtat med, noggrant och hela tiden med en utveckling till något ännu bättre som mål. Det här syns också på valparna!

Till familjen hör mamma, pappa, två barn och Iggy 1,5 år.