Camu

Familjens yngsta son har lidit av svår hundfeber i flera år, men på grund av att pappa i familjen lider av allergi så hade vi inte tänkt skaffa någon hund till familjen – det här var före sommaren 2017. takia emme olleet harkinneet koiran hankkimista perheenjäseneksi – ennen kesää 2017. Då såg mamman i familjen en tidningsartikel om Autralian labradoodlen och tankar på en egen hund började dyka upp. Under den påföljande hösten tog vi reda på mera om rasen och träffade några Australian labradoodlar. Besöken förlöpte bra utan några allergiska reaktioner och representanterna för rasen charmade oss med sitt lynne.

Camu (Sessan’s Buffalo Soldier) kom till vår familj våren 2019 och förde med sig mycket glädje och en gränslös kärlek. Camu är en social, nyfiken, tillitsfull och tålmodig morsgris, som vill vara med i allt. HHan älskar långa skogsutfärder, simning, att leka med andra hundar , att bli omkramad och att få olika uppgifter där han får använda näsan. Camu har varit allt det som vi förväntat oss och mera därtill. Det är alltid underbart att komma hem, när en leende svansviftande hundkompis möter en.

Till dem som drömmer om en hund vill vi säga att en egen Australian labradoodle är värd att vänta på, också en längre tid.

Till uppfödarna vill vi rikta ett stort tack för ett fantastiskt arbete med hundarna. Av er fick vi mycket värdefull kunskap för valptiden och framför allt en hund som passar vår familj och  som har tagit sin plats  så väl i familjens soffa, dit den inte skulle få komma, som i våra hjärtan.

Till familjen hör mamma, pappa, två pojkar i skolåldern och Camu.