Pirkko

Australianlabradoodle on luonteeltaan oppivainen, iloinen ja sosiaalinen ja se ratkaisi rotuvalintani. Myös koiran ulkonäkö viehätti. Minulla itselläni ei ole allergiaa, mutta rodun allergiaystävällisyys ei ole ollut ollenkaan haitaksi, sillä koira-allergiset ystävät voivat melko turvallisesti tulla kylään!

Pirkko (Sessan’s Cucci) on hieman arka ja varovainen, mutta kuitenkin hyvin sosiaalinen. Meille on kertynyt runsaasti sekä koira- että ihmisystäviä naapurustossa ja lenkkeillessä. On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka hienosti ja aina tilanteeseen sopivalla tavalla Pirkko kohtaa esimerkiksi hieman äreäksi tiedetyn koiran, aran pennun tai omasta koostaan täysin poikkeavan kaverin. Mahdolliset koirien väliset jännitteet katoavat käsittämättömän hyvin! Tämä piirre yllätti positiivisesti, muuten rotu on vastannut odotuksiani täysin.

Pirkko on tuonut elämääni ilon ja onnellisuuden lisäksi uusia asioita. Tottelevaisuuskoulutuksen treenit ovat niin selkäytimessä, että onhan Pirkon kanssa perusasioita opeteltu, mutta ilon kautta! Ja onhan tuommoinen pehmoinen karvakaveri aivan ihana myös sohvalla helliteltävänä.

Tästä rodusta on moneksi. Se toimii loistavasti eri harrastuksissa, mutta sopii myös ihan seurakoiraksi. Virikkeitä tietenkin tarvitaan kuten muillakin roduilla. Turkin hoitoa ei tarvitse pelätä! Meillä mennään vuoroin Fiskarseilla, vuoroin koneella. Välillä takkuisenkin karvan alla elää kuitenkin aina sama iloinen duudeli.

Kasvattajaan olen ollut täysin tyytyväinen. Toivon heille lämpimästi jaksamista tämän hienon rodun parissa!

Perheeseemme kuuluu Pirkko-koira ja hänen emäntänsä