Aava

Halusimme perheeseemme mahdollisimman vähän allergisoivan koiran perheen isän koira-allergian vuoksi. Australianlabradoodlen luonne, allergiaystävällisyys ja ulkonäkö miellyttivät kovasti etsiessämme tietoa eri koiraroduista. Koerapsutuksien jälkeen olimme varmoja, että australianlabradoodle on meidän perheellemme sopiva koira.

Koiramme Aava on energinen, viisas ja iloinen. Aavalla on vielä paljon pentuenergiaa ja toisinaan hän muistuttaa enemmän kengurua kuin koiraa. Aavalla on omaa tahtoa ja ajoittain joudumme neuvottelemaan säännöistä tiukkaankin sävyyn. Yleisesti ottaen Aava on kuitenkin hellyttävä ja saa toiminnallaan aikaan iloa ja naurua. Aava on erityisen kiinnostunut leikkimään palloilla ja frisbeellä. Jo Frisbee-sanan kuultuaan alkaa melkoinen riemuhyppely ja kieppuminen, kun hän tietää mitä on pian luvassa. Aava on myös tosi oppivainen ja jo muutaman harjoituskerran jälkeen temppujen tekeminen sujuu loistavasti kunhan vaan oikeanlaiset herkut ovat kannustamassa.

Aava tykkää olla kaikessa mukana, olipa kyseessä ruoanlaitto tai puutarhahommat. Toisaalta nyt korona-aikaan hän on osannut hienosti antaa perheen etätyöläisille työrauhan lepäillen ja keräten energiaa illan touhuihin. Autoilu on Aavalla kaikki kaikessa. Hinku autoon on niin kova, että treenaamme vielä päivittäin rauhallista siirtymistä omalle matkustuspaikalle.

Tämän rodun erityisen positiivinen puoli on se, että turkista ei juurikaan irtoa karvaa ja koti pysyy näin siistinä koirankarvoista. Välillä tuntuu, osaakohan tämä koira haukkuakaan, sillä sen verran hiljaisesta koirasta on kyse. Ääniä hän toki osaa päästellä tilanteesta riippuen joko eri tavalla ”narahdellen” ja herkkuja vaatiessa ”kiljahdellen”.

Aava on vastannut odotuksiamme täysin!

Aava on tuonut elämäämme paljon iloa, riemua, hellyyttä ja rakkautta, samalla myös vastuuta ja huolehtimista karvaisesta perheenjäsenestämme. Aavan tulo kotiimme on innostanut perehtymään koiran hoitoon ja opiskelemaan mm. turkin trimmausta.

Koirasta haaveilevalle haluamme sanoa, että kannattaa miettiä tarkkaan, onko koiralle riittävästi aikaa ja pystyykö sitoutumaan sen hoitoon kokopäiväisesti. Vastavuoroisesti koira antaa elämään paljon sisältöä. Kyselkää mahdollisuutta tutustua koiraan/rotuun lähistöllänne mahdollisesti asuvilta omistajilta. Kannattaa käydä tutustumassa kasvattajaan ja hyödyntää heidän asiantuntemustaan ja kokemustaan. Itse koimme hyödylliseksi käydä tutustumis- ja koulutuskäynneillä, vaikka se tarkoittikin yli tuhatta kilometriä auton mittariin jokaisella käynnillä.

Terveisemme kasvattajalle: Saimme teiltä mainion perheenjäsenen ja hyvät eväät koira-arkeen. Annoitte asiantuntevaa tietoa rodusta ennen koiranhankintaa, joten tuntui turvalliselta hankkia koira teiltä. Lisäksi saimme apua myös koiran kotiintulon jälkeen. Kiitos!

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, 12- ja 14-vuotiaat tyttäret sekä Aava (n.1,5 v)