Miten voin hankkia teiltä australianlabradoodlen pennun?

Koska koiramme ovat meille kuin perheenjäseniä, valitsemme pentujen tulevat omistajat huolella. Haluamme tavata ja keskustella kaikkien hakijoiden kanssa kasvotusten. Covid-19 –tilanteesta tapaamme hakijat ulkona turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden.

Annamme pentuhakemuslomakkeen keskustelujemme ja tapaamistemme perusteella. Pentujonoon pääsee kun pennun varausmaksu, 500 euroa, on maksettu. Jonossa saa odottaa mieleiselleen nartulle syntyviä pentuja. Tämä tosin saattaa pidentää jonotusaikaa.

Kuinka kauan koiranpennun hankinta kestää?

Meidän pentujonon pituus on noin 8–18 kk. Jonotusaikaan vaikuttaa tapamme kasvattaa koiria, niiden suuri kysyntä ja asiakkaan kriteerit tulevaa pentua kohtaan.

Meille on tärkeää, että voimme tehdä työmme äärimmäisen hyvin. Pennut tarvitsevat hoitoa ympäri vuorokauden, joten tämän vuoksi meillä on pentuja vain kahdeksana kuukautena vuodessa. Neljän kuukauden tauko pentujen kasvatuksesta hyödynnetään omien koirien kanssa harrastamiseen, kasvatustyömme uudistamiseen ja kouluttautumiseen.

Koiran kantoaika astutuksen jälkeen on noin 60 vuorokautta ja saman verran aikaa kuluu siihen hetkeen, kun pentu on valmis muuttamaan uuteen kotiinsa. Meillä ei koskaan ole niin sanottuja peruutuspentuja, sillä kaikki pennut on myyty, ennen kuin ne edes ovat syntyneet.

Koemme, että jonotuksessa on hyvätkin puolensa. Silloin tulevalla koiraperheellä on aikaa hakea tietoa pennun kasvatuksesta ja valmistautua pennun tuloon muillakin tavoin.

Asuvatko kaikki jalostuskoirat teillä?

Kaikki jalostuskoirat asuvat tällä hetkellä omissa kodeissaan ja meillä asuu vain kolme omaa koiraamme. Näin pystymme takaamaan sen, että koirat saavat tarpeeksi huomiota ja kodinomaisen hoidon.

Tulevia äiti- ja isäkoiria on kasvamassa useammassa perheessä, joten pystymme valitsemaan parhaat yksilöt jalostukseen.

Jalostukseen valitut, terveys- ja luonnetarkastetut nartut astutetaan noin 2 vuoden ikäisinä. Emokoira asuu pääosan odotusajastaan omassa kodissaan, mutta muuttaa meille noin viikko ennen synnytystä. Se asustelee meillä pentujaan hoidellen noin 6-8 viikon ajan.

Kuinka usein narttukoira voi saa pentuja?

Narttukoiria ei astuteta joka juoksun aikana, sillä niiden elimistön täytyy palautua täysin edellisestä pennutuksesta. Odotamme aina vähintään 2 juoksua ennen seuraavaa astutusta. Yksi narttu saa 1-3 pentuetta elämänsä aikana.

Kuinka varmistatte, että jalostukseen käytetyt koirat ovat terveitä?

Kaikille jalostuskoirille tehdään laajat terveystarkastukset, jossa tarkistetaan mm. koirien silmät, lonkat, kyynärpäät ja polvet sekä tehdään DNA-testit. Testitulokset löytyvät kotisivuiltamme. Alkuperäiset testitulokset ovat nähtävissä meillä käydessä, lisäksi kaikki pentujonossa olevat saavat ne pyydettäessä.

Noudatamme jalostuskoirille annettuja kriteerejä, jotka löytyvät ALAEU-yhdistyksen sivuilta. Mikäli jalostuskoirilla tulee ongelmia terveyteen tai luonteeseen liittyen, niitä ei enää käytetä jalostuksessa.

Meille voi aina soittaa testituloksista, mikäli niihin liittyen on kysyttävää. Vaadittavista testeistä löytyy lisätietoa myös ALAEU-yhdistyksen sivuilta

Kuinka valitsette jalostukseen käytettävät koirat?

Yhdistämme jalotuslinjoihimme ainoastaan australianlabradoodleja, jotka on rekisteröity WALA, ALAEU ja ALAA -yhdistyksiin. Näin pystymme tarkistamaan vanhempien ja näiden jälkeläisten terveystiedot ja näemme koirien täydellisen sukutaulun sinne asti, mistä kyseinen linja on saanut alkunsa.

Sukusiitosprosentin täytyy sääntöjen mukaan olla alle 5%, mutta se on meillä tällä hetkellä 1-2%. Meille tulee jalostuskoiria tällä hetkellä muun muassa Yhdysvalloista, Australiasta, Hollannista, Englannista, Puolasta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Vanhempien tulee olla ehdottomasti terveitä ja hyväluonteisia koiria. Tämä on tärkein jalostuskriteeri kun valitsemme vanhempia, vasta tämän jälkeen arvioimme koiran kokoa, väritystä ja ulkonäköä.