Elmo

Elmon meille tulon pääsyyllinen on poikamme avovaimon samanrotuinen Remu-koira. Tämä koiraherra lämmitti sydämemme vieraillessaan satunnaisesti kotonamme ja sytytti meille koirakuumeen.

Liityimme Sessans ALD:n Facebook-ryhmään ja kohta jo jonotimmekin perheeseemme ensimmäistä karvakaveria. Elmo on hiukan ujo, ajoittain arkakin, mutta sekä ihmisten että koirien kanssa hyvin toimeentuleva koirakaveri. Elmo rakastaa uimista ja saunomista. Pehmolelut, kurkku ja marjat ovat hänen suurimpia heikkouksiaan. Välillä uskomme Elmon unohtavan sen, että hän on koira. Tosin samoin käy myös meille, etenkin silloin, kun hän katsoo kanssamme televisiosta lempiohjelmaansa Avaraa luontoa.

Elmo osallistuu kaikkiin arkisiinkin touhuihimme, kuten vaikkapa siivoukseen tai mökillä risusavottaan. Elmo on täysipainoinen perheenjäsen. Hänen sanaton ymmärryksensä, läsnäolonsa ja lohtua tuova olemuksensa ovat meille korvaamattomia. Elmon peittelemätön elämänilo ja välillä riehakaskin leikki tuovat riemua arkeemme.

Koirasta haaveilevan kannattaa miettiä omaan elämätapaansa sopivaa koiraa ja lisäksi sitä, että koira tarvitsee ihmisen aina lähelleen.

Lämpimät kiitokset Paulalle ja Stefulle heidän täydellä sydämellään tekemästä koirien kasvatustyöstä. Heidän valintansa perheellemme sopivasta koirasta osui täysin nappiin. Saimme tutustua ja nähdä koiria arkielämässä heidä kotonaan. Lisäksi meille annettiin koiran kasvatukseen tarvittavat neuvot, joiden avulla Elmosta on kasvanut kelpo koira.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, aikuinen tytär ja kaksi kotoa muuttanutta lasta kumppaneineen – sekä Elmo.