Australianlabradoodle gjorde drömmen till verklighet-från allergifamilj till hunduppfödare

Att skaffa hund var inte det lättaste för Erikssons.Stefan och Paula var på besök hos många olika hundraser, men slutresultatet var alltid det samma. Efter en kvart i samma rum som hunden så kom allergisymtomen.. De hade redan gett upp hoppet om att få en egen hund ända tills de beslöt sig för att stifta bekantskap med ännu en ras – Australian labradoodlen.

– Den gav inga symtom ens efter långa kramar och krafsande, vilket kändes som ett under, berättar Paula.

Efterr det lyckade hundbesöket år 2004 föddes Madde, som blev  Erikssons första hund. Efter det här har familjen regelbundet vuxit med förtjusande fyrfota vänner, som till största delen har flyttat till nya hem.

Promenaden löper, också om sällskapet så består av sju hundar!
Fyra generationer på samma bild från vänster till höger; Madde, Capri, Ginny och M-kullen. Madde levde till14,5-åring och lämnade oss i oktober 2018.

Från år 2009 har vi fått föda upp den härt underbara rasen och många familjer har fått en glad och människovänlig Australian labradoodle till sitt hem. Eftersom hundarna är som familjemedlemmar för oss, väljer vi valparnas blivande ägare med omsorg. Vi vill följa valparnas uppväxt och därför önskar vi en kontinuerlig relation till våra hundars blivande ägare.

Sessan’s ald– registrerad Australian labradoodle uppfödare

är Finlands första registrerade uppfödare av Australian labradoodlar. Den hör till föreningen  Suomen australianlabradoodle -yhdistys, som registrerar sina valpar i WALA- och  ALAEU-rrasregistren. Uppfödarna har förbundit sig att följa de etiska föreskrifterna för rasens takorganisation. Grundarna av Australian labradoodle-rasen har utvecklat en ras med ett fantastiskt lynne och en sund kroppsbyggnad och som dessutom är allergivänlig. För oss är det viktigt att bevara deras egenskaper, det är ju det som har gjort det möjligt för oss också att ha hundar hemma.

Eftersom hundarna är som familjemedlemmar för oss, väljer vi valparnas blivande ägare med omsorg. Vi vill följa valparnas uppväxt och därför önskar vi en kontinuerlig relation till våra hundars blivande ägare.